Hulp aan werkzoekende vluchtelingen uit Oekraïne

Vluchtelingen uit Oekraïne die nu in de Brainportregio verblijven, kunnen (als zij er klaar voor zijn) en mogen aan het werk in Nederland. Hulp, begeleiding en bemiddeling naar werk voor hen verloopt via Huis naar Werk. Vanaf nu is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u - 12.00u een loopbaanadviseur beschikbaar die zowel Nederlands als Oekraïens spreekt.

Vluchtelingen uit Oekraïne mét een BSN-nummer, die vragen hebben over werk of aan het werk willen, kunnen een afspraak maken via het contactformulier. Indien nodig: gebruik de vertaalknop ‘translate’ rechtsboven op de website om het Nederlands te vertalen naar Oekraïens) Een mail sturen naar info@huisnaarwerk.nl of direct telefonisch een afspraak maken kan ook. Het telefoonnummer van Huis naar Werk is 040 760 2424.

Speciaal voor deze doelgroep is een informatieflyer gemaakt in het Nederlands en Oekraïens. De flyer is verspreid onder de opvanglocaties en ligt bij de diverse regio-gemeenten van de arbeidsmarktregio Zuidoost Brabant.

Werkgevers die een werkplek willen aanbieden aan vluchtelingen uit Oekraïne, wordt gevraagd een mail te sturen naar ikzoekpersoneel@eindhoven.nl.

Meer info voor werkzoekenden en werkgevers rondom dienstverlening aan vluchtelingen uit Oekraïne, vind je op eindhoven.nl/oekraine.