Passport for Work, een tool die zoeken naar werk leuk(er) maakt

Passport for Work is een app waarmee je op een vernieuwende manier op zoek kunt naar werk. Vers ontwikkeld door de gemeente Eindhoven, Ergon, UWV en andere samenwerkingspartners én met subsidie van de Europese Unie. Of je nu net van school komt, al een tijdje zonder werk zit of wel eens rond wil kijken naar een ander beroep: met Passport for Work breng je je eigen kwaliteiten in beeld en dat maakt je zoektocht gerichter, leuk en effectief.

Op de website passportforwork.nl word je ontvangen door een coach die jou in een video kort en bondig uitlegt wat je met het Passport for work allemaal kunt. Door het spelen van games en het beantwoorden van vragen ontdek je je eigen kwaliteiten. Zo breng je in kaart wat jouw kwaliteiten en talenten zijn, maar ook de dingen waar je minder goed in bent. Op deze manier bouw je je eigen ‘skills-paspoort’, een overzicht van jouw talenten en vaardigheden, die je toevoegt aan het ‘traditionele’ curriculum vitae met opleiding en werkervaring.

Op deze wijze heb je veel beter in beeld hoe jouw kennis en kunde eruitzien. Niet alleen door een opleiding of werkervaring, maar óók hetgeen waar je van nature goed in bent, bijvoorbeeld met mensen omgaan of iets in elkaar zetten. En misschien schuilt er wel een organisatietalent in jou. De app zet al je persoonlijke kwaliteiten op een rijtje in een skills-paspoort. Daarmee kun je gerichter op zoek naar passend werk.

Aan de slag

De adviseurs van Huis naar Werk helpen je bij het invullen van het skillspaspoort. Maar daar houdt het niet mee op. In jouw zoektocht naar een passende job, helpen de adviseurs van Huis naar Werk jou verder! Zo wordt jouw nieuwe skills-paspoort meteen ingezet bij het solliciteren op openstaande vacatures die –op basis van de uitkomsten uit de app – nauw aansluiten op jouw talenten en vaardigheden.

De ontwikkeling van Passport for Work gaat voorlopig nog verder. Bedoeling is onder meer dat je straks ook je skills via het online platform kunt verbeteren. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van benodigde skills,  waardoor je nog beter past bij die door jou zelf gevonden droombaan. Ga naar passportforwork.nl, bekijk de instructievideo’s en ga aan de slag!

Hulp nodig? Plan een afspraak in via het contactformulier op huisnaarwerk.nl/contact.