Waarom

De arbeidsmarkt is al jarenlang versnipperd. Werkgevers en werkzoekenden zien door alle organisaties en websites 'het bos' niet meer. Deze onoverzichtelijke structuren hebben het doel voorbij gestreefd. Hoogste tijd om het systeem om te bouwen naar een transparante omgeving. Zo bouwen we aan een 'thuis' voor mensen die zoekende zijn op de arbeidsmarkt.

Hoe gaan we dat vanaf nu anders doen? We steken de handen uit de mouwen. Waarbij we uitgaan van de behoefte van de werkzoekende, schoolverlater, ZZP’er of ondernemer met personeel. Dit nu is leidend. Huis naar Werk staat voor een positieve beweging op de arbeidsmarkt, inclusief verbinding met de inwoner of ondernemer met díe prangende vraag naar of over werk.

In onze Brainport-economie is al het talent nodig om te blijven floreren, dus ook dat van jou! Zo zijn er veel kansrijke banen binnen verschillende sectoren beschikbaar. Bij Huis naar Werk kom je hier alles over te weten. Hoort daar een opleiding of omscholing bij? Dan kijken we daar ook naar. Je begrijpt het al: ook om de regionale economie te laten groeien, is deze vernieuwende aanpak nodig.

Let op: het ‘pop-up’ Huis naar Werk is een stevige start op deze nieuwe ingeslagen weg. De lat ligt hoog. De komende tijd zal er flink gebouwd worden aan een Huis naar Werk dat ook echt stáát. We bouwen door, net zolang tot de ambities zijn behaald. Dat zijn we naar onze inwoners en bedrijven verplicht; met steeds weer als uitgangspunt: klantgerichte dienstverlening.