Voor werkgevers

Wij zijn er voor werkgevers

Voor jou als werkgever of HR-manager staat onze deur wagenwijd open. Loop je met een vraag over personeelsplanning, over- of ondercapaciteit, duurzame inzetbaarheid, leven lang ontwikkelen of arbeidsmobiliteit? Kom binnen. Van een strategisch HR-vraagstuk tot het vinden van de juiste kandidaat, onze arbeidsmarktexperts helpen je vooruit. Of laat je informeren en inspireren tijdens één van onze netwerkbijeenkomsten.

Veelgestelde vragen door werkgevers

Is Huis naar Werk alleen bedoeld voor MKB’ers?
Het team van Huis naar Werk staat klaar voor elke werkgever, groot of klein, in de regio Zuidoost Brabant, met een vraag over of naar personeel.

Voor welke branche is Huis naar Werk bedoeld?
Het team van Huis naar Werk is van alle markten thuis en staat dus klaar voor werkgevers uit alle branches.

Kan ik bij Huis naar Werk mijn vacatures uitzetten?

Ja, dat kan. Huis naar Werk verzorgt kosteloze werving en selectie van geschikt personeel. Het team van Huis naar Werk staat klaar voor alle inwoners met een vraag over of naar werk.

Kan ik bij Huis naar Werk terecht voor kandidaten met een uitkering?
Bij Huis naar Werk is iedereen welkom, ook mensen met een uitkering. Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek over beschikbare kandidaten en hun mogelijkheden.

Weten ze bij Huis naar Werk hoe het zit met ondersteuning en begeleiding voor personeel?
Bij Huis naar Werk krijgen werkgevers gratis advies over ondersteuning en begeleiding van personeel. In sommige gevallen is daar subsidie voor, daarmee kunnen onze adviseurs u ook helpen. Er zijn vele vormen van ondersteuning, samen kijken we met u wat van toepassing is. Dat is per hulpvraag altijd maatwerk.

Is Huis naar Werk een uitzendbureau?
Nee, Huis naar Werk detacheert geen medewerkers en heeft ook geen medewerkers op de payroll. Het team van Huis naar Werk bemiddelt en begeleidt werkzoekenden met en zonder uitkering naar werk, van een bestaande baan naar een nieuwe baan en van onderwijs (schoolverlaters, omscholers) naar werk. We werken wel samen met diverse uitzendbureau’s.

Welke kennis is er beschikbaar over de arbeidsmarkt in de regio?
Bij Huis naar Werk hebben we alle kennis en ervaring onder één dak om vragen over werving, selectie en ontwikkelingsmogelijkheden van personeel te beantwoorden. Zie de partnerpagina voor een overzicht van de samenwerkende partners. Bij Huis naar Werk hebben we de juiste instrumenten om inzicht te krijgen in de actuele status van de arbeidsmarkt. Denk daarbij aan het doelgroependashboard met regionale arbeidsmarktdata per functie, het dataportaal arbeidsmarktinzicht en actuele arbeidsmarktinformatie.

Levert Huis naar Werk maatwerk en begeleiding op de werkvloer bijvoorbeeld bij kandidaten met een beperking?
Ja. Voor kandidaten met een beperking en een doelgroepverklaring werken we samen met onze partners binnen de regio. Dat zijn Ergon, WSD en KempenPlus. Huis naar Werk biedt, daar waar het nog niet automatisch ingeregeld is, maatwerk waarbij jobcoaches ingezet kunnen worden.

Doet Huis naar Werk aan werving en selectie op basis van skills?
Ja, die mogelijkheid is er. Huis naar Werk werkt competentiegericht.

Wat kost het om een adviseur van Huis naar Werk te raadplegen?
Werkgevers in 13 gemeenten binnen de regio Zuidoost Brabant worden gratis geholpen door een adviseur van Huis naar Werk. Neem contact op en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, tel. 040 760 2424.

Welke regelingen en subsidies zijn er voor opleiden/bijscholen?
Je kunt als werkgever gebruik maken van financiële voordelen als je leren en werken binnen jouw organisatie stimuleert. Wij kijken met je mee welke regeling voor jouw bedrijf relevant is. Misschien kunnen we zelfs regelingen combineren of zijn er mogelijkheden voor kosteloze scholing of begeleiding.

Hoe vind ik geschikte kandidaten voor een functie?
Neem contact op met Huis naar Werk en maak een afspraak met een adviseur gespecialiseerd in werkgeversdienstverlening.

Kan ik meedoen aan een sollicitatie speeddate?
Ja, Huis naar Werk is op de hoogte van wanneer welke banenmarkten, speeddatesessies of andere matchingsevenementen in de regio plaatsvinden. Hiervoor werken we nauw samen met hetpartners binnen het Huis naar Werk. Wilt u meedoen aan een evenement, laat het weten aan het team van Huis naar Werk.

Is een proefplaatsing voor iedereen bedoeld?
Elke werkgever kan gebruikmaken van de proeftijd, dit wordt vermeld in de arbeidsovereenkomst. Indien u een proefplaatsing, dus werken zonder inkomen, Is dat alleen aan de orde voor mensen met een uitkering. Neem contact op met Huis naar Werk en maak een afspraak met een adviseur om de mogelijkheden te bespreken.