Ontdek het onbenutte arbeidspotentieel in Zuidoost-Brabant met een interactief dashboard!

In de regio Zuidoost-Brabant kampen werkgevers met een aanzienlijk tekort aan arbeidskrachten. Een mogelijke oplossing hiervoor is het beter benutten van mensen die bereid zijn (meer uren) te werken, ook wel bekend als het 'onbenutte arbeidspotentieel'. Maar wie vallen hier precies onder?

Het onbenutte arbeidspotentieel omvat mensen die wel kunnen en (meer) willen werken maar momenteel niet of deeltijd actief zijn op de arbeidsmarkt. Het activeren van deze groep, waaronder langdurig werklozen, parttimers die meer uren willen werken en mensen die om diverse redenen (zoals zorgtaken) niet werken, kan helpen het tekort aan arbeidskrachten te verminderen. Denk bijvoorbeeld ook aan ouderen, aangezien er een groeiende groep vitale gepensioneerden is die graag nog een bijdrage willen leveren.   

Interactief dashboard

Om meer inzicht te krijgen in en een beter beeld te vormen over dit onbenutte arbeidspotentieel in Zuidoost-Brabant, heeft Huis naar Werk samen met ArbeidsmarktInZicht-Brainport Eindhoven, een webpagina gelanceerd: Onbenut arbeidspotentieel Zuidoost-Brabant. Op deze pagina vindt de bezoeker een dashboard met interactieve grafieken en de meest actuele cijfers specifiek voor de regio Zuidoost-Brabant, evenals trends en artikelen over dit onderwerp. Er is tevens een Infographic beschikbaar om de belangrijkste cijfers gemakkelijk te kunnen bekijken en delen.  


Voor wie?

Deze webpagina is gericht op werkgevers, arbeidsmarktprofessionals en beleidsmakers uit de regio die meer willen weten over de achtergrond van dit potentiële talent en waardevolle stuurinformatie willen ontsluiten zoals:   

  • Hoe groot is het onbenut arbeidspotentieel in deze regio? 
  • Wat zijn redenen dat mensen niet(meer) gaan werken?
  • Wat zijn de kenmerken van deze mensen?
  • Hoe zijn deze mensen verdeeld over de gemeenten in onze regio?


Hulp nodig?

Heb je vragen over dit onderwerp en/of hulp nodig bij het interpreteren van het dashboard? Neem contact op met Huis naar Werk Contact | Huis naar Werk . Zij staan klaar om je verder te helpen!