Nauwe samenwerking Huis naar Werk werpt vruchten af

De samenwerkende partijen onder het dak van Huis naar Werk weten elkaar steeds beter te vinden. En Angelien plukte daar de vruchten van. 

Steek die maar in je zak: ben je meer dan 16 jaar trouw aan het werk in een baan die je uitstekend bevalt, wordt jouw job geschrapt vanwege corona. Het overkwam Angelien. Drie maanden voor haar laatste werkdag kreeg ze te horen dat ze boventallig was. Auw. Dat deed pijn.

Angelien moest ineens op zoek naar ander werk. Hoe pak je dat aan als je je ontslag totaal niet ziet aankomen? Een tijd van piekeren brak aan. Tot ze de stoute schoenen aantrok en het Launch Yourself Event in het Parktheater in Eindhoven bezocht. Ze ontmoette er Nancy Kleij van Huis naar Werk en zij raakten in gesprek. Op advies van Nancy startte Angelien met een loopbaantraject onder begeleiding van Karin Frensch. Karin verzorgt, op geheel eigen, menselijke wijze, dit soort trajecten voor Huis naar Werk. Dit doet zij namens de VCP/vakbond.

Het was er meteen: de klik. In alle openheid en in een veilige omgeving gingen de twee aan de slag. Dat is natuurlijk hartstikke spannend, want de gesprekken gingen behoorlijk de diepte in. “Karin is zo’n coach die oprecht vraagt hoe het nu echt met je gaat”, vertelt Angelien. “Haar menselijke benadering hielp mij enorm om mijn zelfvertrouwen terug te krijgen.

Maar…, Angelien moest ter overbrugging een uitkering aanvragen bij het UWV. En bij het ontvangen van een WW-uitkering hoort de sollicitatieplicht. Dat laatste viel Angelien best zwaar. Want waar ga je solliciteren, als je nog midden in je loopbaanzoektocht zit? Gelukkig kwam soulmate Karin in actie. In samenspraak met UWV-collega Hester maakte ze zinnige afspraken: geen sollicitatieplicht, maar gebruik maken van het online aanbod aan workshops en tools van het UWV. Prima deal! Zo kon Angelien zich beter focussen op het loopbaantraject.

Na het traject met Karin volgde het avontuur met een nieuwe soulmate: Rodney van Goozen, accountmanager van het Werkgelegenheidsteam Eindhoven. “Rodney was mijn ware matchmaker”, glimlacht Angelien. “Hij kan goed luisteren en maakte de perfecte vertaalslag naar mijn focus en wensen voor mijn nieuwe baan en werkgever. Samen gingen we op zoek naar mijn nieuwe werkgever. Dat lukte zeker niet in één keer. Leeftijd en salaris speelden voor mijn gevoel toch vaak mee. Maar Rodney en Karin hebben me uitstekend door de afwijzingen heen geloodst.”

En toen kwam dan toch dé perfecte match: Bij Vecos, een ICT bedrijf dat smart locker systemen levert, konden ze nog wel een goede Sales Support voor de regio Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gebruiken. Angelien is er inmiddels gestart voor 28 uur in de week. Van harte gefeliciteerd, Angelien!

Het werkt!
Huis naar Werk is opgericht om via nauwe samenwerking van ketenpartners het zoeken naar werk en scholing zo toegankelijk mogelijk te maken voor werkzoekende inwoners van de regio Zuidoost Brabant. Het is dé éénloketfunctie waar de onderlinge partijen elkaar snel en in vertrouwen kunnen vinden. Dat die samenwerking vruchten afwerpt, blijkt wel uit het verhaal van Angelien.