Sina's pad naar overwinning: “Uitdagingen overwinnen voor succes in Nederland”

07-09-2023 - "Vorig jaar zijn mijn vrouw en ik naar Nederland verhuisd. Ze kreeg de mogelijkheid aan de Technische Universiteit Eindhoven wetenschappelijk onderzoek (PhD) te doen en ik ben met haar meegekomen naar Nederland.''

Mijn zoektocht naar werk was zwaarder dan verwacht. Ik heb als webmaster in Iran gewerkt, voor deze baan is taalvaardigheid cruciaal. "Mijn Engels is van gemiddeld niveau, wat het vinden van een baan in Nederland lastig maakt", aldus Sina Garizi.

Via Leerwerkloket hoorde hij over het omscholen van IT (IT zij-instromers campagne en het Pathways oriëntatieprogramma bij Techgrounds Academy, een uniek online IT-oriëntatieprogramma voor carrièreswitchers). Hij meldde zich aan en kreeg de kans om deel te nemen. “Mede door de deskundigheid van Marjan Hesling kon ik dit programma volgen en werd het gefinancierd door Huis naar Werk. Het programma liet me kennismaken met verschillende IT-gebieden en de specifieke eisen van elke branche. Na zorgvuldige afweging heb ik ervoor gekozen om mij te specialiseren in CRM-ontwikkeling, met een focus op Salesforce." 
 
Sina meldde zich aan voor een cursus Salesforce. Helaas werd hij niet toegelaten, omdat je hier vloeiend Nederlands voor moet spreken. Via 
Brabant Leert werd hij doorverwezen naar het Leerwerkloket Zuidoost-Brabant en kwam hij in contact met Eko Steen, adviseur leren en werken. “Zijn inzichten in de Nederlandse werkcultuur, de dynamiek op de arbeidsmarkt, zijn ondersteuning bij het verrijken van mijn CV en bij het zoeken naar een baan waren van onschatbare waarde." 

"Ik heb energie, tijd en mijn eigen geld geïnvesteerd in de cursussen Certified Administrator en Certified Associate en met succes afgerond. Met niet aflatende steun van Eko en andere collega's werden de examenkosten door Huis naar Werk betaald. De ingeschakelde behulpzame teamleden Bob GerritsRobbert Lexis en Ron Flipsen van 04Werkt hebben mijn CV opgenomen in de ICT Aanbodkrant en hebben daarmee effectief de aandacht getrokken van potentiële werkgevers. Ze brachten mij ook in contact met belangrijke spelers in de CRM-ontwikkelingssector en informeerden mij over een belangrijk aankomend evenement bij Nextview Consulting." 
 
Zijn zoektocht kende een aantal uitdagingen, waaronder parttime werken in een magazijn terwijl hij zijn droom op IT-gebied nastreefde. Na zeventien maanden van niet-aflatende inspanningen wierp zijn toewijding vruchten af. Sina kreeg een baan als junior CRM-ontwikkelaar bij Studyportals. Volgens Sina een bedrijf dat zijn carrièreambities overtreft. 


Sina’s verhaal is een mooi voorbeeld hoe je met doorzettingsvermogen, vastberadenheid en loopbaanbegeleiding je dromen kunt waarmaken. Sina: “Ik ben dankbaar voor de steun die ik heb gekregen bij het waarmaken van mijn ambities."